Voorstel ronde: Pieter van der Valk

Hallo allen,

Velen van u zullen mij inmiddels ongetwijfeld kennen maar er is toch gevraagd mijzelf even kort te introduceren. Ik ben Heit van Fimme, Jelma en………., man van Lian, boer en ab-er waar ik me bezig houd met wat ICT zaken en inmiddels voorzitter van dorpsbelang. De Van Der Valkjes zijn inmiddels aardig ingeburgerd in Ferwoude. Wat vliegt de tijd. 2008 zijn we op de Djipwei komen wonen en nu bijna negen jaar later wonen we op een prachtige boerderij aan de Wonnebuurtsterweg. We zijn gehecht geraakt aan de charme van het dorp, die als je er woont al snel als normaal wordt ervaren. Toch wil ik dit graag nog even benadrukken. 

We kwamen in 2008 op de nieuw aangelegde Djipwei. Op zich niks bijzonders maar voor het dorp, zeker in procentuele zin, een behoorlijke uitbreiding. Zes jaar later zijn we een “onmogelijk” project gestart. De bouw van een nieuw melkveebedrijf aan de Wonnebuurtsterweg. Onmogelijk omdat er veel betrokkenen waren in het project en er vele juridische belemmeringen waren. Ondanks al deze onmogelijkheden is het net als de nieuwbouw op de Djipwei, waar dit ongetwijfeld ook het geval is geweest, toch allemaal gelukt. We realiseren het ons niet zo vaak, maar dit kan alleen maar in Ferwoude. In een goed gesprek is meer mogelijk dan waar dan ook.

Dan nog het vele vrijwilligerswerk dat wordt gedaan. Het is een klein dorp waar iedereen wel een vrijwilligersfunctie bekleed of bijna moet bekleden omdat de spoeling maar dun is. Waar we niet meteen van enthousiasme uit elkaar springen, maar waar we het (bijna) altijd voor elkaar krijgen. Niet altijd makkelijk en vandaar ook een terecht compliment naar iedereen. 

Binnen de functie als voorzitter hoop ik de overgang naar “de Finne” tot een goed einde te kunnen begeleiden. Een overgang die hoop ik symbool zal staan voor een nieuwe verbinding. Waar zowel de jeugd als de gevestigde orde zich snel thuis zal voelen. 

Vanaf deze plek wil u allen bedanken voor het vertrouwen en hoop ik dit zondermeer waar te maken…

Groet Pieter