Dorpsbelang Ferwoude
 
Verslag kuiertocht “Swalkje troch it lân”

Verslag kuiertocht “Swalkje troch it lân”

Verslag kuiertocht.  “Swalkje troch it lân”

Wat hebben we een mooie  kuiertocht gehad hoorde je vele wandelaars zeggen, het was beslist de moeite waard. Dit hadden we niet willen missen.

En wat is de omgeving van Ferwoude  mooi, dit  was puur genieten.

Met zo’n 78 deelnemers en 7,3 kilometer zeer geslaagd. De route was gemarkeerd maar tot hilariteit waren er toch nog wandelaars die verdwaalden, en de weg weer terug moesten lopen.

Gelukkig waren de weergoden ons die avond gezind.  Met een stop om wat te drinken en te snoepen konden de wandelaars het laatste stuk van de route afleggen.

Tot slot kreeg elke wandelaar een attentie waar Ferwoude om bekend staat;

Koekefretterke  (stukje koek) .

Na afloop in Doarpshus   De Finne konden we genieten van een drankje.

Dank aan alle boeren en burgers en medewerkers die hebben meegewerkt om deze “kuiertocht” te doen slagen.

Wat sommigen van jullie niet weten is dat bij het uitzetten van de tocht op het fietspad richting Gaast het volgende gebeurde.

In de eerste bocht stond een volle  picknickmand en er danste iemand omheen, die wat voor gekke sprongen maakte.

De picknickmand lokte om er gebruik van te maken, en dat deed het wandelteam, eerst maar koffie, helaas bleek de thermoskan leeg te zijn, Maar een wijntje ging er ook wel in dus de kurk van de fles en proosten. De beste man maakte heel wat foto’s dus vroegen we van welke krant bent u eigenlijk ?

Van de “Friesland Post”  jullie kunnen er op rekenen dat je in het juli-nummer komt.

Deze fotograaf maakte foto’s van unieke plekjes waar fietsers en wandelaars konden pauzeren en daarbij had hij wel mensen nodig die het geheel compleet maakten.   Dorpsbelang Ferwoude 100 jaar   &  Jubileumcommissie.