Dorpsbelang Ferwoude
 
Toneelweekend

Toneelweekend

Tien jaar terug in de tijd, was er een enthousiaste ploeg mensen uit Ferwoude en omstreken van oktober tot en met februari wekelijks in de Djippert te vinden. Er werd gerepeteerd voor twee éénakters te weten “Houlikshotel”en “Kyp mei patat”. Veel spelers hadden een dubbelrol of combineerden de vertaling van hun rol met regisseren, decor bouwen of schminken. Dit alles resulteerde in twee mooie uitvoeringen en bovenal gezellige avonden op vrijdag 9 Maart en zaterdag 10 Maart 2007. Sinds dien is het enthousiasme alleen maar toegenomen, “ dit smaakt naar meer”!

Inmiddels bestaat de toneelvereniging  “yn e Djippe(rt)” tien jaar.  In deze tien jaar is er toch wel één en ander verandert. Zo zijn we een aantal talentvolle spelers rijker geworden, maar ook kregen we in de loop der jaren versterking van de inmiddels onmisbare decorbouwers, geluidstechnicus, schminkers en regisseur. Ook de locatie is verandert, dit jubileumseizoen mogen voor het eerst oefenen en optreden in “de Finne”. Een prachtig gebouw, wat veel nieuwe mogelijkheden bied!!

Maar van alles wat er verandert is, is de trouwe deelname en  bovenal het plezier en de gezelligheid tijdens de oefenavonden en het toneelweekend gebleven!

Dit jaar zetten we alle zeilen bij om het jubileum een extra feestelijke tint te geven, met het humoristische toneelstuk “Lang en Lokkich” !! Een uitbundige uitvoering met zang, een prachtig decor en sprookjesachtige kostuums.  In “Lang en Lokkich” lopen de sprookjes van onder andere Roodkapje en Assepoester door elkaar, met een grote knipoog naar de actualiteit. De muizige Assepoester wordt gekleineerd door haar stiefzusters Paris en Hilton, de Wolf heeft imago problemen en de Prins wordt door zijn moeder de koningin uitgehuwelijkt. Alle ontwikkelingen komen uiteindelijk tot een verassende slot!!

De voorstelling is te zien op 3, 4 en 5 Maart, in “De Finne” te Ferwoude.

Kaarten kunt u bestellen via mail: toneelferwoude@gmail.com

of telefonisch: 0515-543174.

Toegang is € 7,50 en op zaterdag € 10 met na afloop livemuziek van Frerik de Swetser!

De voorstelling begint op vrijdag en zaterdag om 20:00 uur en op zondag 15:00 uur.