Dorpsbelang Ferwoude
 
Toneelseizoen 2017-2018

Toneelseizoen 2017-2018

We zijn weer los! Het startsein voor het winterseizoen voor de leden van toneelvereniging “Yn ‘e Djippe(rt)” is in de Finne losgebarsten. Uiteraard zijn wij heel blij met deze mooie locatie, wat ook bij het 10 jarig jubileum stuk van vorig jaar “Lang en Lokkich” voor een groot spektakel zorgde. Na alle overweldigende reacties gaan we dit seizoen ook met grote enthousiasme tegemoet.

We zijn het seizoen gestart met een leuke workshop van Mirjam van Baarsen, ook laat zij zich komend seizoen nog zien om de tips & tricks te leren aan de spelers en de nieuwe regisseurs.

Nadat Epke Zonderland aan had gegeven om een pauze in te lassen als regisseur,  zag Tjeerd Stellingwerf een kans om deze uitdaging aan te pakken. Samen met Doekele Terpstra regisseert hij het komend toneelstuk:  “De trein nei San Antonio”.

“De trein nei San Antinio”is een wild-west blijspel dat uitgevoerd wordt op 2, 3 en 4 maart 2018. Noteer het vast in de agenda! Een elftal aan personages komen er  in het stuk voor, en de Finne zal worden omgebouwd tot een wild-west spoorwegstation. Dit keer hebben we ook een nieuw lid erbij: Jildert Stellingwerf, hij zal zijn debuutrol spelen!

Binnen het bestuur heeft er ook een wisseling plaatsgevonden. Na jaren trouwe dienst en veel inzet draagt Fokelien van der Bos het stokje over aan Marjan de Jong.  Samen met Lian van der Valk, Tjeerd Stellingwerf en Sjoerd Sterkenburg vormen zij nu het bestuur.

We houden jullie op de hoogte over het komend seizoen en de activiteiten.  Zo organiseren wij samen met de beheers commissie een activiteit op oudjaarsdag voor jong en oud!  Volg ons ook via facebook! www.facebook.com/toneelferwoude

 

Bestuur Toneelvereniging Yn ‘e Djippe”rt” Ferwoude