Dorpsbelang Ferwoude
 
Ringrijden in Ferwoude

Ringrijden in Ferwoude

dsc_8896Op 3 september jl. was het alweer voor de 20e keer dat er in ons dorpje Ferwoude een ringrijderij werd georganiseerd. Er waren maar liefs 12 deelnemers voor onder het zadel en er kwamen 22 aanspanningen aan de start. Uniek daar overal de aantallen deelnemers juist afnemen.

Ook het weer werkte mee. Om 18.00 uur was de start voor de deelnemers onder het zadel. Hier waren 3 prijzen te verdienen bij het ringsteken. Ook was er nog een prijs voor de leukste outfit.

Onze jongste deelneemster Marrit Bokma met haar pony Moonlight pakte hier de 1e prijs. Extra leuk om te vermelden is, dat zij ook nog eens afkomstig is uit ons eigen dorp.

Marrit BokmaFerwoude34 pnt
Anske OosterhuisFerwoude25 pnt
Miranda NagelhoutBakhuizen24 pnt

Rond 19.00 uur was het de beurt aan de aanspanningen. Hier waren 6 prijzen te verdelen. Voor het schoonste geheel waren er ook nog 2 prijzen, 1 voor fries ras en 1 voor het andere ras.

Het werd een spannende strijd. Er moest zelfs barrage gereden worden om de 1e en 2e plek en 3 aanspanningen mochten strijden om de 5e en 6e prijs.

1e J. van Gunst en Lutske BrouwerOldemarkt40 pnt
2eS. Witteveen en Martina Ketelaar Bolsward 40 pnt
3eS. de Jong en N. YpéWitmarsum 38 pnt
4eM. Gaastra en H. GaastraWitmarsum 37 pnt
5eW. Zijlstra en Hillie ZijlstraMunnekeburen 36 pnt
6eP. Statema en Grietje Labordus Parrega 36 pnt

Schoonste geheel fries ras: T. Dijkstra, Itens

Schoonste geheel ander ras: G. Landheer, Warten

Na afloop was de prijsuitreiking bij Van Kalsbeek in de loods. Ook vond hier de trekking van de verloting plaats. De hoofdprijs van 100 euro is gewonnen door de  fam. H. de Jong (Aaltjemeerweg) uit Ferwoude. Bij deze willen wij als commissie nog een ieder bedanken die loten heeft gekocht.

Ook onze sponsoren zijn we zeer dankbaar. Zij hebben het ons mogelijk gemaakt  om dit evenement te kunnen organiseren. Ook zonder onze vrijwilligers was dit niet gelukt. Nogmaals onze dank hiervoor. Tot ziens in 2017!

Bekijk hieronder twee foto albums mbt het ringrijden: Te paard en aangespannen.

https://goo.gl/photos/tkUhg1VVE7er61ZS9

https://goo.gl/photos/qwGwkK5jrMMuuaiC6