Dorpsbelang Ferwoude
 
Oudjaarsdag in Ferwoude

Oudjaarsdag in Ferwoude

Al vroeg op oudjaarsdag waren er de carbid schoten van een groep jongens bij familie Kok in het land overal te horen.
Alles netjes voor elkaar, veiligheid voor op. Mooi jongens, alles zonder problemen verlopen
Niet altijd leuk voor dieren, maar carbid schieten hoort erbij op oudjaarsdag.

Om 4 uur stonden de oliebollen en meer lekkers klaar in de Finne om gezellig met elkaar het oude jaar af te sluiten.
Dorpsbelang had de “Meilandjes ” Martien en Maxine uitgenodigd om ons te vermaken.
Ze waren blij dat ze in Ferwoude mochten komen maar moesten nog naar Linda de Mol s’avonds, daarom kreeg Martien eerst een lekker maskertje om zijn huid op te peppen.
Toen vonden ze de nieuwe wand in de Finne een beetje “saaaaaai”, Martien heeft wel op de trap gestaan maar hij wilde liever “wijneeeeeeen”…
Met een glaasje wijn was er een jaar verslag van alles wat er in Ferwoude gebeurd is het afgelopen jaar en er zaten 75 nummers in verstopt die je op de bingo kaart kon invullen. Je moest dus wel goed luisteren naar de “Meilandjes”om geen getal te missen. Het was muis stil en iedereen kon horen dat het niet stil is geweest in 2019 in Ferwoude. Prachtig om alles wat bijna al weer vergeten was nog eens te horen.
De bingo winnaars Akkelys, Gyanne, Ilse en Hielke gaan met sier vuurwerk naar huis en de “Meilandjes” spoeden zich naar Linda de Mol.
De voorzitter bedankt alle vrijwilligers van het afgelopen jaar want zonder jullie kunnen wij als Dorpsbelang dit niet voor elkaar krijgen. Dit jaar in het bijzonder wordt de commissie ‘Honderd jaar Dorpsbelang’ bedankt voor hun geweldige inzet en hun taak zit er nu op.


Iedereen een goed en gezond 2020 toegewenst!