Dorpsbelang Ferwoude
 
Kinderclub Gaast & Ferwoude

Kinderclub Gaast & Ferwoude

De zomer is weer voorbij en kinderclub gaat vierde seizoen weer los voor kinderen in Gaast en Ferwoude. Mooie enthousiaste ploeg kinderen hebben zich aangemeld. 11 oktober was de start van het seizoen. Eerst rondje kennis maken voor wie nieuw is of elkaar poosje niet hebben gezien. De lege stoel spel helpt daar goed bij. De kinderen zaten allemaal in de kring en er stond één lege stoel tussen. Sijtske wees een kind aan en die zei zijn naam en ging naar de lege stoel en ging daar zitten. Sijtske wees de volgende aan en die zei ook zijn naam en ging op nieuwe lege stoel zitten. Dit ging zo door tot iedereen aan beurt was geweest. En dan komt het de laatste lege stoel wie had daar gezeten. Dat kind ging daar weer zitten en volgende lege stoel was ook weer leeg, de vraag wie had daar gezeten en zo door tot je de eerste lege stoel weer hebt. Een geheugentestje of je nog wist wie waar zat. Daarna naar gymlokaal. Iedereen ging op de grond zitten en dan ging 1 kind op de gang staan. Vervolgens ging 1 kind uit de kring zich verstoppen. De anderen uit de kring gingen door elkaar zitten. Het kind die op de gang stond komt weer in het lokaal en moet proberen te raden wie zich heeft verstopt. Dat viel soms nog niet mee, maar met wat vragen en hints kwamen ze er achter. Het werd fanatiek gespeeld. Na aantal keer iemand te hebben verstopt, tijd voor ander spel. Schipper schipper mag ik over varen. De gekste huppeltjes, springen, kruipen enz. werden er bedacht door de afwisselende tikkers. Voor het wisten was het uur al weer om.

8 november ’19 was het tijd om lekker te kliederen. Een eigen boter, kaas en eieren spel (ook wel met rondje, kruisje te doen) maken. Dit gingen we met steentjes maken. Houten plankje met vakjes erop hadden wij alvast voor de kinderen klaar gemaakt. De kinderen gingen 5 steentjes verven met dezelfde kleur. Deze werden apart gelegd en droog geföhnd. Ze mochten dan nog 5 steentjes in dezelfde kleur verven. Eerste stenen waren dan wel droog en daar konden ze met een stift nog figuren op zetten of bij sommigen kwamen dier stenen tot leven. Ieder een eigen creatie die tot leven kwam. Met 2 x 5 stenen en een plankje gingen ze weer naar huis. Thuis konden ze mooi met de ouders een spelletje spelen.

13 december ’19 hadden we nog een keer kinderclub zo voor de feestdagen. Met de kerst voor de deur, gingen we met de kinderen een kerststukje maken. De ondergrond was een boomschijf, daar op kwam een rond oase schijf, waar de kinderen de groene takken zoals conifeer, hulst en andere groen takken konden steken. De kinderen gingen geconsenteerd aan de slag en al gauw werd de oase bedenkt met groen. Vervolgens konden ze af versieren met slingers, bellen, en allemaal andere leuke tierelantijnen. Als laatste kregen ze waxineglaasje met (nep) waxinelichtje voor er naast op de boomschijf. Stuk voor stuk prachtige creaties kwamen er tevoorschijn.

Namens kinderclub team: Wensen wij iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2020.