Dorpsbelang Ferwoude
 
Kinderclub Gaast & Ferwoude

Kinderclub Gaast & Ferwoude

Het nieuwe seizoen is weer van start en we hebben een grote groep enthousiaste kinderen. Het is een gezellig samen zijn en altijd weer spannend wat we gaan doen. 12 oktober 2018 was eerste kinder-club van de zeven keer. Om elkaar namen weer even op te frissen en geheugen te test, gingen we eerst lege stoel spelletje doen. De kinderen zaten allemaal in de kring en er stond één lege stoel tussen. Sijtske wees een persoon aan en die zei zijn naam en ging naar de lege stoel en ging daar zitten. Sijtske wees de volgende aan en die zei ook zijn naam en ging op nieuwe lege stoel zitten. Dit ging zo door tot iedereen aan beurt was geweest. En dan komt het de laatste lege stoel wie had daar gezeten. Die persoon ging daar weer zitten en volgende lege stoel was ook weer leeg, de vraag wie had daar gezeten en zo door tot je de eerste lege stoel weer hebt. Een geheugentestje of je nog wist waar je de eerste keer in de kring was gaan zitten. Vervolgens ging iedereen een spelletjes met elkaar doen die ze van huis mee genomen hadden. Van bingo, pim-pam-pet tot raad wie ik ben werd er gespeeld. Later nog even buiten spelen met het nog mooie weer.

9 november 2018 gingen we wat voor de vogels maken, want in de winter is het moeilijk voedsel te vinden. Eerst gingen ze de bloempot verven naar eigen creatie. In de tussen tijd dat de bloempotten even konden drogen gingen de kinderen verder met pinda’s rijgen. Dat was soms nog lastige klus, maar ze kregen het voor elkaar met hier en daar hulp. ( Ook werden ze even geproefd of ze wel lekker waren 😊) Na rijgen kregen ze een vetbol aan het eind van de slinger. De slinger werd vast gemaakt aan een stokje met een lus en die lus ging door de bloempot gat. Zo lijkt het net een bel. Zie hier onder de mooie creaties:

14 december 2018 de laatste van 2018 en we gaan in 2019 weer verder. De sint zit weer in Spanje en we gaan richting de feestdagen. De kerst bijvoorbeeld. We gingen aan de slag met hout, spijkers, katoengaren en kerstpatronen. Op het hout kwam een spijkerpatroon (de spijkers steken stukje boven de plank uit) die met katoengaren weer een kerstpatroon werd. De wat oudere kinderen konden zelf patroon uitzoeken en dan zelf gaan spijkeren. Voor de jongere leden hadden we aantal verschillende spijkerpatronen klaar liggen. Die konden zelf kiezen, welke ze wilden maken. Er werd druk getimmerd en met katoengaren in de weer geknutseld. Prachtige spijkerpatronen kwamen naar voren met verschillende kleuren. Als de spijkerpatroon op plank klaar hadden konden ze nog mooie kerstkleurplaat in kleuren. Tussen harde werken door kregen ze nog lekkere kerst chocolaadje, om alvast in de kerst stemming te komen. Al met al weer drie geslaagde middagjes gehad in 2018 op naar 2019. Iedereen fijne feestdagen en tot 11 januari 2019.