Dorpsbelang Ferwoude
 
Introductie: Harmke Haanstra

Introductie: Harmke Haanstra

Geboren en getogen in Ferwoude, geboren op Scharnebuursterweg 7 toen ik 4 jaar was naar 11 verhuist, toen ik trouwde naar 31 dus altijd op de Scharnebuursterweg gewoond en ik wil daar nog lang niet weg. Na de lagere school in Ferwoude twee jaar Huishoudschool in Bolsward, gaan werken bij Bloemen Symfonie in Bolsward, cursussen gevolgd in Eelde en Frederiksoord met mijn baas als leermeester. Na 5 jaar getrouwd en gestopt met werken, kinderen gekregen en vrijwilligers werk gedaan o.a penningmeester Diaconie; vrouwen ver., mee gedaan aan revue bij vorige reünie en vele andere zaken. Toen kinderen naar het vervolg onderwijs gingen weer studie opgepakt vierjarige IG verzorgende opleiding, met stage in Bloemkamp bij mensen met beperkingen en de Kraamzorg. Met het diploma op zak kreeg ik een baan van 32 uur bij de Thuiszorg Zuid West Friesland in de wijkzorg in Workum, tussendoor cursussen gegeven door heel Friesland over werken en gezondheid om het ziekte verzuim naar beneden te krijgen. Na tien jaar en een pols breuk wat niet goed genas, op de planning en organisatie gekomen in Sneek, begonnen met potlood en gummetje en veel computer programma’s later, na 23 jaar vrijwillig gestopt met werken, na wat gezondheid problemen en omdat mijn man al met pension was. Hier geen spijt van gehad, maar kon terug zien op een prachtige tijd, veel maatschappelijke ontwikkelingen en heel fijne collega’s. In die tijd dat ik werkte zag en sprak ik zo veel mensen overdag dat ik ’s avonds echt geen puf had om nog meer mensen te ontmoeten, daarom heb ik in die tijd ook niet veel voor Ferwoude gedaan. Maar ik blijf een ‘mensen’ mens en sta heel positief in het leven, denk in mogelijkheden, hou van een grapje en gezonde humor en blijf in voor wat nieuws, dat houdt de geest gezond en ik zal mij altijd blijven inzetten voor mensen die het minder goed getroffen hebben in het leven.  Nu na drie jaar alles weer op de rit te hebben, heb ik weer energie en tijd om weer wat te gaan doen, daarom wil ik mij inzetten in het dorpsbelang. Ik ben trots om Ferwoudster te zijn en hoop een bijdrage te kunnen leveren dat iedereen in Ferwoude zegt, het is goed en gezellig wonen in Ferwoude!