Dorpsbelang Ferwoude
 
Grote opkomst nachtkaatsen KV Trije yn ien Gaast/Ferwâlde

Grote opkomst nachtkaatsen KV Trije yn ien Gaast/Ferwâlde

Na een paar jaar geen nachtkaatsen meer te hebben gehad, werd er in Gaast met behulp van een groepje enthousiaste vrijwilligers op zaterdagavond 31 augustus weer nachtkaatsen georganiseerd. De opgave was bovenverwachting en er stonden 22 partuur op de lijst. Er werd gespeeld met een winnaarsronde en een verliezersronde. Iets na half 8 gingen de eerste wedstrijden los en al snel sloeg het weer om. Er kwamen regen-/onweersbuien opzetten, waardoor de organisatie door de komst van het onweer tijdelijk de wedstrijd even staakte. Rond half 11 waren de buien voorbij en kon er weer lekker door worden gekaatst. Er deden fanatieke kaatsers mee, sommigen die één keer per jaar kaatsen als sommigen die nog nooit hadden gekaatst. Sommigen kwamen er achter dat ze ook echt een kaatstalent hebben!

Rond 12 uur werden de halve finales gespeeld. In de winnaarsronde mocht partuur 22 (Pieter van de Valk, Anne Thomas Oostenveld) het opnemen tegen partuur 7 (Gerben de Boer, Dietmer Kuperus en Tiny Hiemstra). Het partuur van Gerben de Boer had iets meer kracht en won het uiteindelijk gemakkelijk met 5-1/6-0. Tijdens de halve finale van de verliezersronde mocht het partuur 4 (Christiaan Drayer, Jordy de Vries en Heline Koning) het opnemen tegen partuur 8 (Gerben Stellingwerf, Jilger Hiemstra en Freerk van der Werf). De wedstrijd is geëindigd in 5-3/6-2 waardoor het partuur van Christiaan Drayer de finale behaalde.

Rond 1 uur konden de finales los gaan. In de winnaarsronde mocht partuur 18 (Edzer Hiemstra, Douwe Bakker en Auke Marten van der Kamp) het opnemen tegen partuur nummer 7. De finale was uiteindelijk snel beslist en het partuur van Gerben de Boer, Dietmer Kuperus en Tiny Hiemstra kon de krans aan de muur hangen. In de verliezersronde mocht partuur 17 (Johan Tilstra, Hielke Oosterhuis en Irma Hettinga) het opnemen tegen partuur 4. De wedstrijd ging gelijk op, maar uiteindelijk bleek het partuur van Christiaan Drayer aan het langste eind te trekken en de wedstrijd te winnen. De kransen werden gesponsord door Louis Anne de Vries. De overheerlijke banketprijzen werden gesponsord door Bezorgbakker Marten Hoekstra.