Dorpsbelang Ferwoude
 
Eerste kidsclub groot succes!

Eerste kidsclub groot succes!

Deze club is voor de basisschoolkinderen uit Gaast en Ferwoude. We organiseren het 1 x per maand en dan in de herfst/wintermaanden. We zijn vrijdag 13 januari 2017 los gegaan met de eerste kinderclub Gaast-Ferwoude. Met een opgave van 21 kinderen waren er 18 kinderen aanwezig bij de eerste kinderclub. Wat een fantastische opgave. Even voor 16.00 uur kwamen de eersten binnen.   De meesten waren wel weer eens binnen geweest in “De Finne”, maar andere kinderen haalden even herinneringen op. Na dat iedereen aanwezig was stelden we ons even voor. Daar uit kwam een probleem naar voren, want wij beiden heten Sietske en Sijtske. Je schrijft het wat anders, maar uitspraak hetzelfde. Het werd buurvrouw Sietske en Sijtske (of mem van Elske en Maaike). Volgens aan de slag, anders is het uurtje weer om.

Op het programma stond een sneeuwpop maken van sok, touw, rijst, stof en andere knutselspullen. Het ging prachtig, grotere kinderen knipten zelf hun sok en voor de kleinere hadden we dit alvast gedaan. Klara en Marieke(mem van Sietze Auke) hielpen ons een handje mee met rijst gieten en de sokken dicht te knopen. Prachtige sneeuwpoppen werden er gemaakt en na afloop konden ze mee naar huis. Nadat de sneeuwpop klaar waren nog even rennen en vliegen in het speellokaal en dan is het alweer 17.00 uur op naar huis met sneeuwpop.

Een zeer geslaagd uurtje kunnen we wel zeggen. Met z’n grote groep komen wij wat handen tekort, Klara Gerrits en Adrie Oosterhuis zullen ons komen versterken. Dat wil niet zeggen wat we geen hulp van ouders kunnen gebruiken. Mocht er iemand niet kunnen is het altijd fijn om en ander achter de hand te hebben.

Datums wanneer kinderclub wordt gehouden:

10 februari 2017    16.00 uur- 17.00 uur

10 maart 2017       16.00 uur- 17.00 uur

7 april 2017            16.00 uur- 17.00 uur

Tot volgende kinderclub!

groeten Sietske Plantinga en Sijtske de Jong (Tel: 06-11354333)

 

Klik op de foto om het album te bekijken.

https://goo.gl/photos/mDhxDsNXtA6Qtx9Z9